Jaume Llauradó & David Micó dissabte 20 de maig 2023 a les 22h

Quinta Columna reneix amb directes i noves cançons

Jaume Llauradó i David Micó tornen als escenaris i es reediten en vinil els principals temes de la banda. Entrada: 5€ Reserves: +376342833

Són història viva del rock andorrà. Quinta Columna, a principis dels 90, va aconseguir colar-se a les llistes de 40 Principales amb el tema Por tu calle, va vendre 15.000 còpies i va telonejar bandes com Rebeldes i Los Secretos.

El retrobament previst en el Jambo Street Music el 2017, un concert que s’havia d’enregistrar en directe per editar-ne un disc, no va ser possible per diferències entre els membres del grup. Ara, el guitarrista Jaume Llauradó i el cantant David Micó, tornen a portar als escenaris els temes de la banda després d’un llarguíssim període d’hivernació de quinze anys.

Els dos músics, en format duo, i debuten el dia 20 a la Fada Ignorant. Hi faran els temes principals de Quinta Columna, també peces pròpies de cadascun d’ells i versions de clàssics de Bon Dylan, Bruce Springsteen, Leonard Cohen o Joaquin Sabina. En total catorze o quinze temes per reivindicar, com explica Micó, «el rock i les bones lletres».

La pretensió és passar-s’ho bé tocant i fer-ho passar bé al públic. I han triat per aquest primer concert, que esperen que tingui continuïtat amb més bolos, una sala com la Fada Ignorant emblemàtica pels grups del país. «Ens encanta el só i el rotllo del Toni».

Mentre que el Jaume Llauradó es dedica professionalment a la música pel David Micó el concert suposarà trencar un llarg silenci. «Em fa molta il·lusió. Des del 2016 que no toco a Andorra».

El projecte més cridaner és, no obstant, la publicació d’un vinil amb els principals temes de la formació remasteritzats i quatre peces noves. En faran una edició limitada de 200 exemplars que esperen que estigui disponible al llarg del mes de juny o el juliol. En destaca la versió en català, com havia estat inicialment ideada, de La botella de Bourbon.

I també esperen poder-lo interpretar en directe ja sigui amb dos músics colombians que han participat en l’enregistrament o reunir-se amb antics integrants de la banda com l’Óscar i el Xavi Llauradó o el Guille Cervera. El mateix Micó explica que ja «estem parlant» amb el ministeri de Cultura per poder organitzar algun concert.