Presentació del Llibre ‘El destino de las violetas’ de Gloria Martín

Presentació del llibre ‘El destino de las violetas’ de la cantant i escriptora Gloria Martín

Amb l’actuació de Gloria Marín

Després de la seva segona novel·la Cuando yo era Antonio Molina, Glòria Martín fidel a la seva temàtica i estil, torna a regalar-nos una altra història amb el món de l’espectacle de fons; una història amargament còmica: la de Casilda García àlies «La Culo».

A la vida d’aquesta dona, igual que les heroines de les tragèdies gregues, concorren una maledicció en néixer, una lluita inútil contra el destí i, finalment, la venjança.

No obstant això, la protagonista d’EL DESTINO DE LAS VIOLETAS no és una heroïna, és una noia criada a Las Hurdes, que es trasllada a Barcelona a treballar de donzella, i creu que allà trobarà una vida lliure i respectable. S’equivoca; acaba d’entrar en una jungla de depredadors que s’aprofitaran una i altra vegada de la seva innocència.

Només quan coneix a Celia La Bollo i es converteix en artista porno, aprèn Casilda el que és l’amistat, el respecte i la decència, gràcies a la gent de «El Gato Mimoso». Però la seva obstinada i ingènua recerca de l’amor, que la fa caure sempre en braços de l’home equivocat, acabarà arrossegant-la a un tràgic final.

Per què Casilda García ha necessitat néixer set vegades?

Sobre la Autora:

Manresa 1950. Mestra, professora de piano i llicenciada en Filologia Hispànica. Sempre ha repartit la seva activitat professional entre els seus tres grans passions: la docència, la música i la literatura.

2011, publica la seva primera novel·la, Nos recibirá la tierra (Ed. Sèneca) 2014, presenta la seva primera obra teatral, El traje, a La Mostra de Teatre de Lleida. 2015, publica la seva segona novel·la, Cuando yo era Antonio Molina (Suma de Letras). 2017, estrena a la Mostra de Teatre de Lleida, la seva segona obra teatral, El Profesor.

Actualment dirigeix un taller de Creació Literària i col·labora amb articles i relats amb el Diario La Mañana, de Lleida.