Al descobrir el TDAH en la meva vida vaig començar a pensar quines eines havia utilitzat inconscientment per superar els obstacles del TDAH fins arribar al dia de avui.
Un amic me va comentar que havia trobat una web que parlava de dibuixos com els que faig jo i que aquests es diuen Doodle.
Ràpidament vaig anar al buscador d’internet i llegir sobre aquests dibuixos, va ser molt revelador per a mi!.
Doodle son dibuixos o gargots de l’ inconscient. Els comences a fer sense donar-te compte mentre estàs en una conversa telefònica, una reunió, estudiant…
Aquesta tècnica el que fa, es que la part del cervell que es dispersa o se distrau està plenament en el dibuix, i l’altra part de cervell, està super atenta a la conversa telefònica, a la reunió, a lo que s’està estudiant… mentre les mans fan dibuixos «inconscients», evita que el cervell es distragui en un altre tipus de pensament.
Aquests dibuixos fan una connexió entre el que s’està escoltant o estudiant, fent que l’aprenentatge que fa el cervell «guardar millor» la informació rebuda. Es una forma d’exercitar més la memòria.
Les persones que fan doodles mentre estan en un procés d’aprenentatge (com una classe o una reunió) tenen una retenció del 30% més, per sobre d’aquells que es concentren simplement a parar atenció a les dades que els estan donant.
Així que desprès de saber això i mes característiques que té fer Doodles, vaig entendre que els dibuixos que realitzava en les cantonades de les llibretes, tovallons, taules… tenen un gran significat per a mí.
Inma Forés