Junior Mackenzie divendres 18 d’octubre 2019 a les 22.30h

JUNIOR MACKENZIE

Taquilla Inversa

Junior Mackenzie és el projecte del cantant, compositor i guitarrista Joan Fortea. El castellonenc compte en la seva trajectòria amb haver participat com a músic en directe de grups com Sidonie o The Kills, el que li ha permès telonejar a artistes internacionals com Frank Black, Richard Hawley, Zucchero, Steve Wynn, Greg Dulli, Ràdio Moscow, Gomez o Jero Romero.

Parlar de la música de Junior Mackenzie no és tasca fàcil, és un projecte que flueix des de l’activitat creativa d’un únic individu fins a aconseguir la globalitat d’un col·lectiu. Un arquitecte sònic que construeix castells amb maons de folk, rock, blues o jazz bevent de les aigües de la música d’arrels nord-americana. No importa qui és el creador, la realitat última és la materialització de la cançó. Perquè això és l’essència de Junior Mackenzie, les cançons.

Després de les bones crítiques collides amb els seus anteriors treballs i les seves mini gires acústiques per Estats Units, «Files of Life» (2017) suposa un pas més i una reinvenció per a un músic difícilment encasillable estilísticament que pot sentir-se orgullós d’haver girat amb The Kills i haver telonejat grans artistes internacionals com Frank Black, Richard Hawley o Zucchero entre d’altres, així com haver entrat a formar part del cartell del prestigiós Festival Internacional de Benicàssim seva passada edició.

En aquest nou Lp, Junior Mackenzie ha donat amb dues bones pedres de toc per seguir ampliant l’ample de banda de la seva música. D’una banda, ha comptat amb la coproducció de Dani Castelar, enginyer de so conegut pels seus treballs amb REM, Editors o Snow Patrol. I, per si fos poc, ha fitxat per l’agència de contractació nord-americana Atomic Music Group, compartint roster amb artistes com The Bellrays, Nashville Pussy, Scott H. Birman, Supersuckers i Luke Winslow-King.

Amb una instrumentació sumptuosa, que combina amb elegància cordes i teclats amb guitarres, i un marcat aire cinematogràfic, aquestes noves composicions porten a Junior Mackenzie a espais més oberts i evocadors. Sense desprendre de la seva forma sofrent de mastegar les lletres, ni abandonar els terrenys pantanosos i polsosos, però imposant cada vegada més els llums a les ombres. No és estrany que hagi estat seleccionat com un dels millors àlbums del 2017/2018 per la premsa especialitzada.

Junior Mackenzie ha trobat definitivament la seva veu i el seu so en Files Of Life. En plena maduresa, amb un bon grapat de cançons, coses a dir i un so quallat i pletòric de matisos.