Marta Argemí, jove compositora andorrana per primer cop a La Fada ens presenta el seu primer EP. Taquilla Inversa
Ha compost els temes, els ha interpretat, els ha produït i els ha editat. La democratització de la tecnologia permet que els artistes puguin realitzar a casa tot el procés creatiu fins que una cançó es pengi a les plataformes digitals.
En el cas de Marta Argemí, una jove artista de 21 anys, els coneixements avançats en producció musical li han facilitat el camí. S’estrena amb un EP de cinc cançons, disponible a la plataforma Spotify des d’aquest maig, un cant al desamor en cinc capítols, cadascun dels quals basat en una fase del dolor.
L’experiència personal de la Marta en una relació impossible ha estat narrada al llarg del darrer mig any pràcticament en temps real, un recorregut recollit en forma de cançons:
Why: negació/Alona: ràbia/ Nostalgia: negociació/ Table 4.2: depressió/ Long Story: Acceptació
«És un disc molt emocional -explica- on cada cançó reflecteix el meu moment vital». El títol Lover’s Grief, el dolor de l’amant, no pot ser més explícit.
Tots els temes són en anglès. Per què l’anglès i no el català? «Tinc una amiga que explica que diem les coses en un altre idioma quan ens fa por dir-ho en el propi», afirma. I això deu ser precisament el que li passa en aquest àlbum molt emocional i personal. Destaca alhora que «l’anglès em surt molt fàcil. És quasi com la meva segona llengua».
La Marta ha compatibilitzat els estudis en producció musical amb un grau superior en màrqueting, a punt de finalitzar. També s’ha format en cant i en bateria a l’acadèmia Relative Music amb Marianela com a professora.
No es decanta per cap gènere en concret. «Escolto de tot però bàsicament música en anglès». Li agraden molts intèrprets, però si n’ha mullar-se ens en diu tres: Mac Miller, Lorde i Olivia Rodrigo