David Torrico dijous 1 de juny a les 22:30h

David Torrico  David Torrico David Torrico -la primera piedra David Torrico Cd

 

David Torrico en concert a La Fada Ignorant

Entrada Lliure / Taquilla Inversa / Pay After Show

Sóc DAVID TORRICO, cantautor i músic de Leganés. Vaig sortir de la closca el 30 de juny de 1983. Des de molt jove la música és part fonamental de la meva vida a través de la guitarra i les cançons. Començo en algunes formacions de diferents estils del meu barri, però de seguida em decanto per cantar les meves cançons pel metro i els pitjors locals de Madrid.

A partir d’aquí el meu camí musical queda dividit en dos vessants conscient i fortament emmurallades.

D’una banda -i paral·lelament a més d’una decada estudiant guitarra, magisteri, composició i arranjaments- la música és el meu ofici i professió des dels 18 anys. En aquest temps he tocat amb múltiples orquestres, artistes, TV, he compost per imatge i publicitat i m’he dedicat a la docència de la música i la guitarra en diversos col·legis i acadèmies.

Per l’altre costat està el meu projecte personal, amb el que he editat i autoproduït fins a la data 6 discos: “Canciones de mi cajón” (2002), “No hay que naufragar” (2003), “Pigmentos” (2006), “Trío En Directo” (2008), “Instrumentales y para imagen” (2012) y “La primera piedra” (2014).

David Torrico és un habitual dels circuits de cançó d’autor espanyols. Guanyador del certamen de música de Madrid Sur (2005). 3r premi en el certamen internacional de cantautors de Burgos (2007). 1er Premi en el certamen de cantautors «Rosas en el mar» de l’associació cultural Yemayá de Madrid (2011). Premi a la Millor Lletra en el XIII certamen de cantautors d’Elx (2011) i a la Millor Música en la seva XVIII edició (2016).

«Amb una sòlida formació musical i, després d’haver rebut importants premis i beques, Torrico es consolida com una de les promeses de la cançó d’autor madrilenya. Els seus sis discos i la seva dilatada experiència en els escenaris ho corroboren»

Torrico és un investigador de les arrels musicals, i durant la seva actuació dur a terme incursions en les músiques folklòriques, un dels seus actuals motius d’estudi musical, sempre mantenint un contacte proper amb el públic que acudeix als seus concerts.