Ingmar Kroonenberg dissabte 21 d’octubre a les 23.30h

Ingmar Kroonenberg 3 Ingmar Kroonenberg 2 Ingmar Kroonenberg La FI

Ingmar Kroonenberg en acústic a La Fada Ignorant

6_porta http://www.ingmar.es

L’Ingmar Kroonenberg és un cantautor holandès establert a Barcelona que es dedica a la música en català. Va guanyar el segon premi en el 1r concurs de música d’autor La FI Andorra. Les lletres de les seves cançons són originals i divertits i tracten de persones normals en situacions extraordinàries. Sempre hi ha elements inesperats. De fet, de vegades es tracta més de comèdia amb guitarra que d’un cantautor tradicional. Musicalment es tracta d’estils variats, com pop, folk, funk, tango, i blues amb un clar rerefons de cançó d’autor.Barcelona és la protagonista de l’última cançó, ara convertida en vídeo, d’Ingmar Kroonenberg, un cantautor holandès que viu a Catalunya i que compon les seves cançons en la nostra llengua.

Potser el recordeu de temes com La professora de català, en el qual declarava el seu amor sense condicions per la mestra que li ensenyava la nostra llengua. Era un dels temes de l’home alt i la professora de català, el primer disc de l’artista (2013) al que va seguir L’home invisible i la dona sense nom (2015) i, enguany, Això és Barcelona, que es s’ha convertit en vídeo gràcies als bons oficis de Simpatik Films.

Això és Barcelona és un single, tot i que només està disponible en format electrònic a Spotify, i conté dues cançons. La primera és Això és Barcelona, que té influències del hip hop i que parla sobre la ciutat, amb tot l’amor que pot sentir qualsevol barceloní per la seva ciutat, però també amb algunes notes de crítica.

L’altre tema del disc es titula 4×4 i el podeu escoltar en un altre vídeo, aquest gravat durant una actuació en format íntim a l’espai Mute. Com totes les cançons d’Ingmar Kroonenberg, segurament us arrencarà un somriure si no una riallada.

I és que estils diversos com el pop, el folk, el funk, el tango i el blues són la base d’una proposta que té tant de cançó d’autor com de comèdia musical. Si voleu conèixer millor a aquest artista i escoltar alguna altra de les seves creacions, feu-li una ullada al seu web.