Los 30 aullidos de Antonio Hernando dissabte 28 d’octubre a les 23h

antonio hernando

Antonio Hernando

5_porta

El cantautor Antonio Hernando, prèviament conegut pel seu sobrenom «Petete», nascut a Jaén i residint a Madrid, reprèn la seva carrera en solitari després dels seus primers inicis i aquell «Haciendo Ruido» gravat el 2009 a Oxford (UK) amb músics anglesos. Després del seu pas pel trio acústic «Los Tres en Raya» (2010-2013), amb diverses gires i un disc en directe, i sobretot el grup «La Banda del Trapo» (2013-2015), que va liderar durant els últims tres anys després de dos discos i nombroses gires, l’anomenat pioner del «rumbanouche’n’roll» torna als escenaris, però aquest cop després de la foscor de les bambolines, el fum entre perdedors, el cor trencat i el vòmit del vers, després un any de composició i gestació (2016) d’aquestes cançons, i l’experiència d’haver girat en solitari per països com Alemanya, Àustria, República Txeca, Polònia, Bulgària, Eslovàquia, Marroc, França, Itàlia, Regne Unit o Portugal.

Antonio Hernando (conocido antiguamente también como «Petete»), se enfrenta a su etapa más cabaretera e intimista. Natural de Jaén (1986), empezó en 2004 a dar sus primeros conciertos con temas propios, combinándolo con su primera banda de rock («Petete & Trauma). Llegaría a Madrid en 2010 con su primer disco bajo el brazo, «Haciendo ruido» (2009), grabado en Okford (UK) con músicos ingleses. Aquí pronto encontró a Álvaro Laguna y Dani Fernán, con los que montó «Los Tres en Raya», trío acústico con el que giró a un ritmo trepidante durante tres años y un disco en directo («LIVErtad 8»). Tras esta etapa por salas acústicas, decidió dar el paso a la gran banda y los festivales, creando «Petete & La Band» (rebautizados posteriormente como «LA BANDA DE TRAPO»), con los que durante 3 años (2 de ellos instalado en Granada con sus músicos) y 2 discos, recorrió de punta a punta el país y sus festivales, incluyendo Italia, Francia, Portugal o UK.

El 2015 torna a La Fada Ignorant, centrat de nou en la seva etapa en solitari, començant a tocar en petites sales de nou sota el seu nom real ia combinar-ho amb els seus viatges, girant a 2016 per Alemanya, República Txeca, Eslovàquia, Àustria, Bulgària, Polònia o el Marroc. És després d’aquests viatges i diverses experiències emocionals i sentimentals quan decideix gravar un disc en solitari, anomenat Antonio, de tall cabaret fosc, ple de personatges perduts i perdedors, solitaris etílics i carrers plens de somiadors romàntics, licantrops que udolen a la lluna per un amor no correspost, en l’ona de Tom Waits, Vinicio Capossela o Daniel Melingo. Aquest disc va ser produït per Miguel Marcos (Le Voyeur, La Bizarrería, Swingdigentes, Alex O’Dogherty, Mani Moure – Toreros muertos-, etc) i publicat al febrer d’aquest 2017. El concert de presentació a La fídula serà el tret de sortida a una gira que el portarà per tot Espanya, Grècia, França i Portugal, en format trio per primera vegada, amb Jairo Martín al piano i Ignasi Ruiz al saxo i clarinet.

No perdis aquesta oportunitat única!

Pots escoltar mentres tant el disc per aquí: https://antoniohernando.bandcamp.com/releases