Maurice Gene divendres 17 d’agost 2018 a les 22.30h

Maurice Gene 2 Maurice gene 1 maurice gene

Maurice Gene en acústic

3_porta

El pròxim Divendres 17 d’Agost a les 22h30 el cantautor reusenc actuarà sota l’aixopluc del Cafè Teatre La Fada Ignorant d’Andorra.

El repertori de Maurice Gene, sofisticadament referenciat en el Folk-Rock americà̀ dels 70, i devot de les excel·lències d’autors com Jackson Browne, Neil Young, Tim Buckley, Lucinda Williams, Gram Parsons, Mark Knopfler… s’inscriu dins d’un Folk Alternatiu, amb una personalitat que difícilment sovinteja en el panorama local.

L’autor interpreta les seves cançons amb una envejable honestedat i puresa artística, tot acompanyant-les amb harmonies i floritures com si es tractés d’un “encantador de guitarres”. Les lletres estan farcides de poesia, de reflexions sobre la vida, l’amor i en definitiva sobre els grans temes dels que hom pot parlar. De metàfores ben arrelades a la quotidianitat, i als referents de la nostra època, no mancants de la suspicàcia d’aquell que amb els ulls oberts contempla el món amb intel·ligència i sensibilitat. De la critica social com la dels grans autors als detalls inadvertits del dia a dia.

Totes les gravacions i mescles es duen a terme a l’estudi que ell mateix va dissenyar i construir, el qual està avituallat amb tot allò̀ necessari per fer que se’n diu “auto-producció”. Amb esperit de perfecció, l’autor pretén tenir sota control pràcticament tota la cadena creativa i personalitzar al màxim el seu treball. Si parléssim de cinema, diríem que el director ha entrat a la sala d’edició́. I si parléssim de pintura, que el pintor està elaborant els pigment per al seu pròxim retrat.

Sense pertànyer a cap segell, discogràfica o editorial, Maurice produeix tot el seu material, i així ha estat des de 2017, on el cantautor ja porta publicats quatre senzills, dos d’ells masteritzats als estudis Masterdisk de Nova York pel prestigiós Scott Hull, que ens aproximen subtilment al que pot arribar a ser el pròxim LP. També ha composat el tema del centenari de l’Escola Prat de La Riba de Reus titulat «Junts Recordarem», i actualment està treballant en la segona banda sonora d’un curtmetratge que li ha encarregat l’Escola de Cinema de Reus (ECIR).

Amb tot això, només queda dir-vos que sigueu benvinguts a l’ Odissea musical de Maurice Gene.