Bikimel el dissabte 28 de novembre a les 22h

Bikimek per segon cop a La Fada Ignorant!!! Reserva la teva entrada lafignorant@gmail.com https://bikimel.com/

Victòria de Clascà (Bikimel) és una de les veus més genuïnes de la música catalana, i va demostrar ser una “creadora sense por” en la composició del treball Farrera Can-sons, D.O. (2013). Segons el cantautor Roger Mas, “Bikimel canta per transformar l’estat de l’ànima”.

Bikimel és Vicky de Clascà (Barcelona, 1976), compositora, cantant i dissenyadora gràfica. El seu primer disc, Stat Jònic (2009), la situa com a una de les veus i compositores més genuïnes del panorama musical del moment. El treball inclou el single radiofònic L’espantaocells, en què col·labora Josep Thió (Sopa de Cabra). El 2012 produeix i compon el seu segon disc, Farrera, Can-sons D.O. (2013), amb què guanya la Beca a la Creació Centre d’Art i Natura de Farrera. L’àlbum inclou un duet amb Roger Mas. El periodista Jordi Bianciotto (El Periódico, 2013) en diu que “Bikimel es reafirma com a una creadora sense por, que fon la tradició emboirada d’una Joni Mitchell amb una identitat pròpia transcendent”.
L’any 2013 també es roda el documental Bikimel, la construcció d’una veu (Bonnemaison, 2013), dirigit per Helena Morén Alegret, que resumeix la seva trajectòria. El 2015, Bikimel publica Morir d’un llamp (Satèlite K). Del 2017 fins a l’actualitat es dedica a la gira No ben bé, a veu i piano, en què interpreta un recull de poemes musicats (de Carles Hac Mor i Maria Cabrera, entre altres), acompanyada del pianista Xavi Lloses.
La cantant Vicky de Clascà ha col·laborat en els àlbums dels artistes Roger Mas, Miquel Gil, Mazoni, Gossos i Guillamino. Bikimel és autora de tres cançons de la B.S.O. de la sèrie Polseres vermelles i ha col·laborat al Disc de la Marató (2009). També ha protagonitzat el Piromusical de la Mercè 2014 i el videomapatge de la Pedrera 2017, ambdós dirigits per Lluís Danés. La cantautora ha estat finalista en tres edicions dels Premis Terra i Cultura (2009, 2011, 2013), promoguts per Lluís Llach. Bikimel ha actuat al Festival de Cap Roig el 2010 i al Concert de la Llibertat el 2013, i ha obtingut el Premi Èxit Sona 9 (2007) i el Premi Altaveu Frontera 2008.